(Starý) Račan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Najúspešnejší račiansky tréner minulého storočia Milan Mach

Vychoval celú plejádu výborných stolnotenisových hráčov a reprezentantov ČSSR a Slovenska.
Predošlý Ďalší
Milan Mach (nar. 27. júla 1930), tréner z povolania, patril medzi charakteristické Milan Mach a jeho zverencitrénerské osobnosti slovenského a československého stolného tenisu, s citom pre tréningovú prax a prácu s talentovanou mládežou, v rokoch 1969 - 1987.
 
Trénerské vzdelanie nadobudol absolvovaním DŠT I. tr. na FTVŠ UK v Bratislave, špecializácia stolný tenis v roku 1974. Vychoval celú plejádu výborných stolnotenisových hráčov a reprezentantov ČSSR a Slovenska, ako napríklad Polakoviča, J. a V. Mĺkveho, Bosú, Grofovú, Číkovú, Škvareninovú, Sodomovú, sestry J. a G. Navarové, Múčkovú a Cícha.
 
Má trénerskú A licenciu.
Popri trénerskej práci bol členom ÚTR ústrednej sekcie zväzu v Prahe v rokoch 1970 - 1978. V rokoch 1969 - 1976 bol asistentom trénera reprezentačného družstva žien ČSSR.
 
Poďakovanie Milanovi Machovi za zásluhy o rozvoj slovenského stolného tenisuV rokoch 1987 - 1990 pracoval vo funkcii vedúceho stolnotenisovej haly v Bratislave - Rači.
 
Ako dobrovoľný tréner mládeže bol činný v ŠK Mostex Rača až do roku 2004, kedy odišiel ako 74-ročný definitívne do dôchodku.
 
 
(Prevzaté z publikácie Vladimír Slobodzian: 80 let československého stolního tenisu, Praha 2005)
 
 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Obsah tohto blogu je systemizovaný a doplňovaný na blogu
 

Šport v Račištorfe | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014