(Starý) Račan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo bojujete o bezvízový styk s USA? ... aby ste mohli navštevovať primitívny národ?

Chcete mať všetko, aj to, čo bolo predtým, aj to, čo prišlo potom a ešte aj to, čo iní nemajú.
Predošlý Ďalší
Vidím, že môj predošlý článok čitateľov zaujal.
Chcela by som k nemu dodať zopár viet.
 
Zaujímavé sú komentáre hlavne tým, že sa veľmi zmenil slovník slovenského jazyka.
Obľúbené slovo je debil, debilný a iné prívlastky.
 
Neviem, či ten, ktorý sa takto vyjadruje, predstavuje kultúru národa. Myslím si, že na tom niektorým už vôbec nezáleží, dôležité je mať mobil a konverzovať murárskou rečou. No, myslím, že v električke je počuť také konverzácie, že by tromfli aj murárov. Chcem tým povedať to, že vôbec mi nevadí negatívny komentár, veď každý myslí len tak ďaleko, ako dostal nadelené.
 
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí - platilo vždy a teraz tiež a ešte viac.
 
Že ľudia hovoriaci anglicky nevedia písať, alebo čítať? Určite sú aj takí a veľa.
Ale koľkokrát sa menila gramatika slovenského jazyka, aby tí múdri, hlavne na vysokých miestach, nemuseli rozmýšľať, či mäkké i alebo ypsilon, či je to ženský rod alebo mužský rod a milión iných vecí. Lenže kto gramatiku neovládal, nemôže to ani porovnať. Takže, zametajte si pred svojím domom a potom, ak Vám sily stačia, zametajte inde.
 
Mojím krátkym príbehom, ktorý sa stal pred pár dňami, som chcela poukázať len na to, že ako zrazu vieme všetko. Áno, slovenský národ bol vždy pracovitý a kdekoľvek Slováci prišli, mali vždy dobré meno, boli to ľudia, ktorí vedeli pracovať. Konverzácia, ktorú som nechtiac počula, ma nezarazila preto, že Slováci sú neschopní, ale preto, že aby sa stali viditeľní a schopní, musia iných špiniť. Veď pokiaľ bol komunizmus, každý túžil a sníval o Amerike, prečo ste nesnívali o východe?
 
Prečo bojujete o bezvízový styk s USA? Kvôli tomu, aby ste mohli navštevovať primitívny národ? Ja by som to veru nerobila. Prečo chodiť obkukávať tých nemožných? Cesta na východ je otvorená.
 
Mali sme možnosť stretnúť Slovákov a Čechov, študentov, alebo iných mladých ľudí, ktorí prišli do Ameriky si zarobiť. To je pekné, choďte, zarobte si, ak je taká možnosť, aj ja som chcela niekedy, no nedalo sa.
 
Keďže sme počuli rozprávať slovensky, tak sme sa zastavili. Bola to dosť namáhavá práca, čo tí chlapci robili. Vozili turistov na rikšách, medzi kasínami. Lenže za pár minút nás uplne zmrazilo, po výroku jedného z nich. Bol to študent z Prahy. Postavil sa, ako James Bond, ruky spolu a zahlásil: „Tak bych to tady střílel všechno“. No, mieril na ľudí, ktorí boli turisti a prišli sa pozrieť do Atlantic City, tak ako my. 
 
Čím sa previnili títo ľudia? Boli to všetko turisti, ktorí prišli len na výlet. 
Na druhý deň sme študentov naďaleko obišli.
 
Myslím, že tu by bolo dobré použiť slogan „Ani ryba, ani rak“.
Chcete mať všetko, aj to, čo bolo predtým, aj to, čo prišlo potom
a ešte aj to, čo iní nemajú.
 
To sú moje postrehy, za posledných pár dní. Verím, že je veľa takých,
čo mi dajú za pravdu, no nemajú možnosť vyjadriť svoje myšlienky.
 
Nemám dôvod si vymýšľať príbehy, nikto ma za to neplatí, vyjadrujem len svoj názor.
Je to výhoda technológie. 
 
 
Postrehy (nielen) spoza veľkej mláky napísala Viktoria z Toronta
© Viktoria z Toronta 
 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Obsah tohto blogu je systemizovaný a doplňovaný na blogu
 
 

 
 

 

 

Kontakt na editora blogu: racan@zoznam.sk

Predošlý Ďalší

Račania vo svete | stály odkaz

Komentáre

  1. ani náhodou
    ja bojujem za bezvízový styk preto , aby som pri ceste do Kostariky mohol letieť cez Floridu ( je to pohodlnejšie ako cez Mexiko ) a nemusel si žiadať o víza ( ako doteraz). USA ma nezaujímajú ani omylom....
    publikované: 31.05.2007 08:23:36 | autor: Addamo (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Addamo, vďaka za ďalší dôkaz, že my, Slováci, sme chytrejší než Američania.
    publikované: 31.05.2007 08:48:25 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  3. sorry
    ale obhajujes tu cely ten narod ako keby to bol neviem kto, to ti nevadi co sposobuju vo svete? si hrdinka ze si v amerike? bud hrdinka a bud tu! a nikto nekyda na kanadu mila viktoria z toronta, ale na usa, usa je banda primitivov, staci otvorit oci. to, ze sa slovaci prejavuju tak ako prejavuju, to je zase nas primitivuzmus, ale nestavaj tu ameriku ako nejakych bohov, a co sa tyka vychodu, ten nam dal urcite viac kultury (nemyslim politiky) ako primitivna americka snaha o svetovu demokraciu a mcdonaldy!
    publikované: 31.05.2007 09:09:53 | autor: mlm (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. mlm, ty si, zdá sa, zostal doma... môžeš uviesť aspoň jeden-dva svoje hrdinské činy?
    Prepáč, že to poviem narovinu, no keď čítam koment ako je tento tvoj, kladiem si otázku, o čom viac vypovedá: o téme, ku ktorej sa vyjadruje? alebo o autorovi komentára???
    V tvojom prípade mám za to, že hovorí viac o tebe. Prinajmenšom o tvojej - nazvime to mierne - zaujatosti voči Amerike a Američanom a o hrubom zjednodušovaní ich reálnych vlastností, prínosov a zásluh.
    Osobne nemám nič proti subjektívnemu a emotívnemu vyjadrovaniu argumentov a názorov, no ak tým trpí ich vecná správnosť, mám pocit, že sa stráca niečo cenné. Prinajmenšom príležitosť niečo spoznať a priblížiť sa k pravde.
    publikované: 31.05.2007 09:53:23 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ad:mlm
    a co take uzasne k nam prislo z vychodu?zeby komunizmus a tanky?
    publikované: 31.05.2007 09:55:18 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Addamo, vidno, že nie nadarmo sme žili...
    pár desaťročí pod jednou strechou s našimi bratmi Čechmi. Ich povestné vychcálkovstvo (v dnešnom newspeaku sa tomu vraví krajšie, že PRAGMATIZMUS) sme tuším celkom kvalitne odkukali a si ho náležite osvojili.
    publikované: 31.05.2007 10:25:56 | autor: hfw (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ad:cincinnatus-c
    tu zatvorku si nevidel? (nemyslel som politiku)
    to racan: ano som zaujaty voci americanom, voci politike, ktoru vo svete robia. a ked tu cincinnatus-c spomina priklad tankov, ked uz teda ta politika, co robi usa teraz?...aky je teraz ich prinos pre svet? bezpecnost?...no veru citim sa strasne bezpecne
    publikované: 31.05.2007 10:32:03 | autor: mlm (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. mlm, k americkej (mocenskej) politike mám tiež kritické výhrady
    No mať výhrady voči ich politike je jedna vec a nenávistné výpady ako „usa je banda primitivov“ je vec úplne iná... Chce to byť trochu nad vecou a rozlišovať prinajmenšom medzi americkou politickou elitou a bežnými americkými občanmi. Nemôžem predsa hodiť do jedného vreca všetkých Američanov (Slovákov, Rusov, ...), zmiešať (ne)kultúru s politikou a mcdonaldami a vypľuť jediný nenávistný pľuvanec na všetko, čo má visačku „USA“.
    publikované: 31.05.2007 10:44:24 | autor: Račan (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ad:mlm
    sorry mlm, tu zatvorku som prehliadol. o.k. tak daj nejake priklady co hodnotne nam dal vychod v rovine myslienok, idey, kultury. Podla mna zapad vedie aj v tejto rovine. (a k mcDonaldu, to mi vysvetli co ta na nom stve.Nikto nikoho predsa nenuti, aby tam chodil obedovat.)
    publikované: 31.05.2007 11:20:31 | autor: cincinnatus-c (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Ale tak
    Ja neviem Viktoria,ja som vam ukazal v tych diskusiach k predoslemu clanku par prikladov mojej osobnej skusenosti bez akychkolvek utokov na vas. Nad tymi prikladmi sa moc nepozastavujete a tu zase date novy clanok kde idete vykladat aky je niekto kto ma oproti vam opacny nazor,slabomyselny. Toto spravanie zase mne pride ako elementarna neslusnost a je dost podobna tym dvom ktorych opisujete a ktori povedali ze US je narod nasprostejsich ludi pretoze povedat ze niekto kto ma iny nazor nez vy,je v porovnani s vami slabomyselny alebo ak chcete mysli len tolko kolko dostal nadelene,je taka ista neslusnost. Je to sice nepovedane murarskym slovnikom ale co na tom ked vyznam to ma uplne rovnaky. To hovori tiez o urcitej kulture cloveka. To som ja vam v ani jednom prispevku nenaznacil ani nemyslel az teraz pravom musim. Inak co hovorite na tych US vysokoskolakov,ktori povedali ze ta "nasa" zabudnuta diera co sa vola Europa,je uz historia a nemaju potrebu ju nikdy vidiet a navstivit a apriori ju odmietaju ako nevyspelu spolocnost,a to ze USA su najlepsia krajina na svete. Teraz mi obhajte tento ich nazor a nenapiste mi ze s kym som sa to preboha stretol lebo to bolo u viacerych vysokoskolsky vzdelanych ludi na vyspelych texasskych univerzitach.
    publikované: 31.05.2007 14:19:29 | autor: Dano (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Ahoj Victoria
    Nick debil mi pridelili niektori moji mili Slovaci, ked som sa ohradil voci ich vyuzivacnosti. Tak ho z recesie pouzivam. Vulgarne slova vsak pocujes aj na uliciach americkych miest, to sa mi nezda tym najvacsm problemom, hoci je to velmi casto vyrazom obrovskej socialnej frustracie v nasej povodnej krajine. Na rozdiel od teba nemam v sucasnosti problem so Slovakmi. Ci je niekto Slovak alebo American, Kanadan je mi jedno. Preferujem viac kriterium aky je to clovek.
    Na Slovensko pre istotu nechodim s tym som sa rozviedol. No a vina bola na oboch stranach. Na mojej i na strane Slovenska (nie vsetkych Slovakov). Neriesim to, nie som masochista. Nehladam Slovakov, hladam ludi. A co ty?
    publikované: 31.05.2007 14:19:41 | autor: genialnydebil (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Každá minca má dve strany.
    To ako sa ktorý jedinec vyjadruje je dané výchovou. On iný nebude lebo to má po predkoch. Tí boli jeho vzor... To,že bol asi hlučný v električke neznamená že je kriminálnik. Hlučnosťou chce vždy niekto upozorniť na seba. Prečo? Asi ho nikde nechcú počúvať. Tu musia. Je to preňho dobrý pocit. Nie každý môže zmlátiť manželku,či svoje dieťa a ráno ísť do roboty akoby nič... Prečo sme vtedy chceli do Ameriky? Bol to obyčajný prejav vzdoru. Keďže bola zakázaná asi to nebolo iba pre samotnú zem. Boj pre bezdevízový styk. To bude zase z princípu. My sa im klaniame (!)po kolená a oni nás majú za hlupákov.
    Ani tam nieje všetko kóšer. Dvojičky by ečte možno stáli keby niekto hore počúval varovanie. Načo? Lepšie je vyhnať ľudí do vojny. Obesiť ich hanebne niekoľko...
    Nikdy by som neišiel do Ameriky!
    K
    publikované: 31.05.2007 15:17:26 | autor: Karol (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. no neviem
    Nie si nahoudou trdlo? O co sa snazis a co vlastne chel basnik povedat? Kazdy zije svoj zivot tak ako sa mu paci. Ja si myslim, ze si blba a obmedzena. Vsade najdes ludi lepsich a horsich. Venuj sa vareniu a bude to lepsie. zdar
    publikované: 31.05.2007 15:55:27 | autor: pampi (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. este
    Ak pisete v diskusii ze treba byt nad vecou a nehodit vsetkych do jedneho kosa,tak to zrovna vam chyba, vy uz nie ste vobec nad vecou a uz tu zacinate pomalicky vyvrsovat svoj nazor nad ostatne. Preco vy pisete ze my slovaci bojujeme za bezvizovy styk, ja nie, a urcite kope ludi je to jedno. A ak tak to beru len z principu ako vacsina normalne zmyslajucich ludi a k tomu snad aj ja. Napriklad z principu je podla mna sucasny stav ze ja ako slovak,clen EU potrebujem povolenie na to aby som sa mohol dostat k nim do USA,uplny vysmech.Preco mam byt lustrovany krajinou a brat povolenie na vstup takmer ako milost (pretoze vizovy proces na americkej ambasade mi to ako udelenie milosti aj pripominal) vizovy styk s krajinou kde ma hned tri hodiny po pristati, vysmiateho a spokojne sa este o deviatej vecer za sera prechadzajuceho slovaka, 500 metrov od ich slavneho capitolu prepadne banda 15 tich cernochov. Krajina kde vecer sa v mestach po zotmeni nemozes okrem manhatanu a par nobl stvrti ani prechadzat peso po ulici, krajina kde sa po uliciach v strede miest valaju bezdomovci,v Atlante vo financnej casti mesta sedi v parku asi tisic cernochov ktori ti pred policajtmi predavaju drogy,furt od teba niekto nieco zobre,ta zastreli niekto pri nakupovani v hypermarkete, vysokoskolak zastreli svojich spoluziakov a na to ti prezident tej krajiny povie,ze jedine riesenie je aby mal kazdy american zbran. Krajina ktora mne sposobila traumu v otazke bezpecnosti na uliciach z ktorej ked som prisiel do mojej malej Bratislavy,tak som bol neskutocne stastny ze uz som doma a v relativnom,v pocite oproti amerike obrovskom az materinskom bezpeci.A ked sa boja o svoj pracovny trh ze im ho slovaci zaplavia tak to sa uz tiez nemusia.Dakujem,ja bezvizovy styk s takou krajinou nepotrebujem. Bol som tam kvoli anglictine lebo sa mi to naskytlo ako najlacnejsia a najefektivnejsia forma vyucby anglicitny ale uz nikdy viac tam nepojdem.Dalej je uplna blbost ten vas prispevok o gramatike,mne sa to uz skorej zda ze vy si len vymyslate nieco aby ste mohla byt proti a tvarit sa ze mate velmi inteligentny prejav a potom splodite taku somarinu.Dalej posudzovat podla dvoch ludi v restike ze vsetci slovaci vsetko vedia,vsetko chcu a zosmiesnuju inych aby sa sami stali uspesnymi,ma uz uplne dostalo. Hlavne ked to vravi clovek ktory zije v mimo Slovenska. Rovnako nikde som nenasiel ze by niekto chvalil ze by bolo oblubene slovo na Slovensku debil.A keby aj,anglicke fuck znelo v US vsade aj v tej elite ako vravite,takze zrovna toto nemal byt ten problem ktory je hodny toho vypichnutia. V hovorovej reci sa jednoducho vyskytuje vela vyrazov a druhov konverzacii a vy urcite nie ste svata.Klkokrat ste vy na niekoho povedali sukromne niekomu inemu ze je to pako.Netreba teda ani druhym ludom nadavat ze su slabomyselny.Jednym slovom Pampi to v niecom trafil,treba byt nad vecou (ako aj vy pisete ale len tam kde sa vam to hodi) a vediet ze ludia su vsade aj zli aj dobri,aj viac ci menej slusni a vychovani a nebyt rozculeny ked si niekto v kamaratskom zargonovom rozhovore na niekoho zanadava a prestat jest. To sa mi zda byt trosku uletene az paranoidne. Treba si vychutnavat zivot trosku lepsim sposobom. Ako hovoria amici, take it easy.Asi tolko.
    publikované: 31.05.2007 17:55:52 | autor: Dano (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Info pre komentujúcich
    Autorka článku z technických príčin, na odstránení ktorých pracuje, na komentáre zatiaľ nemôže odpovedať.
    V priebehu dňa pripojím niekoľko poznámok ako editor blogu.
    publikované: 01.06.2007 09:01:53 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Dano, dovolím si vyjadriť svoj osobný názor
    Vo svojom poslednom komente si sa nechal uniesť ešte viac, než v tých predošlých, aj keď si paradoxne práve tento koment zakončil radou „Take it easy“.
    Ak by si sa držal vlastnej rady, nemohol by si písať o „uletenosti a paranoidnosti“, o „úplnej blbosti“, viac-menej sa stotožniť s pampiho urážlivým komentom, zmiešavať názory autorky článku s komentami editora blogu, pripisovať autorke článku názory, ktoré nevyslovila (slabomyseľnosť), chcieť od autorky článku, aby obhajovala tebou interpretované názory texaských študentov na Európu, dávať na rovnakú úroveň vyjadrenie autorky článku „Komu není shůry dáno...“ s názorom „Američania sú najsprostejší národ na svete“ a v podstate sa s ním (sčasti) stotožniť, robiť na základe svojich kontaktov s niekoľkými desiatkami ľudí z Texasu a s odvolaním sa na akési neidentifikovateľné štatistiky ďalekosiahle zovšeobecnenia týkajúce sa inteligencie a znalostí celého amerického národa, písať primitívne devalvujúce poznámky na adresu kanadských žien atď. atď.
    Pri tvojej emotívnosti by som sa ani trochu nečudoval, keby ťa inteligentní texaskí študenti (a predpokladám, že aj takí sa tam vyskytovali) zámerne vytáčali bagatelizovaním Európy a bavili sa na tom, ako sa pri tom ježíš a prskáš.
    Moja skúsenosť je taká, že ak do polemiky vtrhne príliš mnoho emócií a začnú lietať urážky, polemika sa mení na hádku, ktorá obvykle okrem zvýšeného krvného tlaku nikomu nič nedá.
    Nepochybujem o tom, že v USA je mnoho vecí, ktoré si zaslúžia kritiku, len si nemyslím, že za základ takejto kritiky je rozumné zobrať tézu „Američania sú najsprostejší národ na svete“.
    publikované: 01.06.2007 10:22:56 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  17. NO neviem
    Ale ked niekto na vedlajsom stole povie nieco take a nad tym sa vytacat a prestat jest,sak nehnevajte sa,ved to je ozaj divne.Ja som vam len vysvetlil ze mne sa stalo nieco daleko urazlivejsie a to dokonca osobne a vyjadril som to v diskusii aj s par prikladmi ze trosku pravdy na tom predsalen je a aby ste nabuduce mohli kludne dojest a aby ste nemuseli mat tak podivne skreslenu mienku o slovakoch lebo z tych vasich vyjadrovani mi to tak pripada.vam tu poviem nikeolko argumentov ktore mozu vas ako slovakov rovnako vytocit a vy sa furt silou mocou drzite toho svojho,to je podla mna trosku uletene,to sa na mna nehnevajte.Vy ste v zivote na nikoho nepovedali ze to je taky debil,chruno alebo nieco take? Snad mi nechcete povedat ze nie,tak tu prosim nemoralizujte lebo z takych dristov mam osypky.A ta slabomyselnost je len zjednoslovnenie toho vyrazu,takze mi tu nehovorte blbosti ze to neni pouzite v texte alebo si ho poriadne precitajte.Je to urazka na mna rovnaka ako ta urazka tych typkov na ameriku,ked nie este horsia.Takze tymto to pre mna konci,mne to dostatocne vypoveda o charaktere autora a preto som uz aj pochopil ten clanok vas a hlavne tu opisovanu reakciu v nom takze skoda ze som nenasiel moj dalsi oblubeny blog,lebo tieto dva clanky su len o nejakom pseudomoralizovani a uplne nezmyselnej argumentacii vo vase obhajenie nazorov.
    publikované: 01.06.2007 14:18:58 | autor: Dano (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Dano
    V tejto diskusii si sa nechal vytočiť mnohými vecami, mohol by si teda aj iným ľuďom priznať právo na vytočenie sa, hoci aj tým, čo teba necháva úplne chladným.
    Viktoriine články odmietli a odsúdili názor "Veď ste ešte nevideli sprostejších ľudí, ako sú Američania... najsprostejší národ na svete!" a v tomto sa s ňou plne stotožňujem.
    Je mi ľúto, že ty si sa k tomu názoru fakticky pridal, no nemám v úmysle ti ho ďalej vyvracať ani brať.
    Prajem ti pekný deň.
    publikované: 01.06.2007 14:48:12 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Dano
    Mala som pripraveny uplne iny komentar, ale vidim, ze to je uplne zbytocne. Myslim, ze este potrebujes nejaky cas, aby si sa zbavil toho hnevu, ktory vo svojom vnutri mas
    Neznamena, ze mne sa paci politika USA, ale to neznamena, ze musim spinit lud. Ale to nie je teraz vobec podstatne, ci je to american, alebo nemec, ci iiny, to by bolo vzdy to iste. Myslim, ze Dano, ked ta to tak vytocilo, tak myslim, ze s niecim suhlasis, co ja hovorim, ale sam sebe chces dokazat, prave opak. Nemienim, ani nikoho urazat, napisala som zopar postrehov, ktore su pravdive a nemala som dovod si vymyslat bajky.
    Aky je to pocit, ked sa plavia turisti z roznych krajin po Dunaji a pred prichodom do Bratislavy, kapitan zahlasi: " Prosim dajte si pozor, len na vlastne riziko, lebo v Bratislave sa velmi kradne a ine tiez." Takze, netreba chodit ani do Ameriky, lebo inde a je to pravda.
    Ked postavili novy most - vraj to nam vsetci budu zavidiet - preco nepoviete, ale my Slovaci mozeme byt hrdi a pravom, na take nieco.
    Nerobilo, by to lepsi dojem o vyspelosti naroda? To, by bolo gesto.

    Dodatok len taky, ze niekto ma obavy, ze nenavarim.
    O jojjoj, varim velmi dobre, bez obav prosim.
    publikované: 01.06.2007 19:59:05 | autor: Viktoria (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. je to sranda
    ale ja by som mohol s tymi negativami z US na porovnanie s vasimi slovenskymi pokracovat donekonecna a to vam prisaham fakt ze to je pravda vsetko.Ja som zas cestoval Greyhoundom (bohuzial tajne som dufal ze nim cestuju bezni ludia ako u nas v SAD) a na zastavke v Raleighu (hlavne mesto NC,minulorocny vitaz stanley cupu) nam sofer z opancierovanej klietky autobusu plneho hlucnych a smradlavych sociek (farbu pleti zas kvoli moznym moralizovaniam nebudem prezradzat,kto niekedy cestoval Greyhoundom ale vie o com hovorim) oznamil ze vystup z autobusu bez zbrane neodporuca. Ked sme vystupili tak sme zistili preco.spina,smrad,hluk na stanici,bitky pred budovou atd. To iste sa udialo aj predtym v Richmonde.Bol to,to mi verte, moj najhorsi zivotny zazitok.To je podla mna horsie ako "iba moznost" okradnutia nepozorneho turistu co sa mimochodom deje v hociktorych turistickych destinaciach vo vyspelom svete.K tej hrdosti,jeden americky kamarat mal ako aj vela inych ludi spravenu dierku na poklope smetiaku pred domom a v nom zapichnutu vlajku US.Spytal som sa ho polovazne ze preco maju vlajku este aj tam.Urazil sa na mna a dva dni sa so mnou nerozpraval.Povedal mi ze to je znak hrdosti kazdeho americana na svoju zem.Neviem teda teraz co vydava lepsi signal. Mne to prislo smiesne.Ja skor beriem hrdost takeho stylu ze si niekto povie rokmi zauzivanu frazu jaj to nam budu zavidiet tu krasnu a inziniersky unikatnu stavbu ako tie smeti.To ale ze ludia si na Slovensku zavidia aj nos medzi ocami,to aj mne velmi vadi ale nespominal by som zrovna taky priklad... Ale vravim,takto to moze byt donekonecna.Este na objasnenie,asi ja mam teda velmi zle skusenosti s US,su ludia ktori ich maju urcite lepsie,aj ja som tam stretol kopu uzasnych a milych ludi ktorych by som rad stretol znovu ale bohuzial tich negativ bolo ako ma mozno aj vy pochopite z toho co som tu spomenul,dost vela a velmi mi zmenili moj dovtedajsi nahlad na USA.A preto radsej nebudem rozvijat uz dalej tuto debatu lebo su ludia ktori maju tie skusenosti s US ine a preto sa tazko prave s vami asi polemizuje.Mam vas rad,zite si tam spokojne a budte hrdi na to ze sme slovaci.Papa
    publikované: 01.06.2007 23:51:14 | autor: Dano (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. a to som este zabudol dodat
    ten spominany prepad,ked nas vo Washingtone prepadlo tych 15 cernochov 500 metrov od capitolu,putujucich rovnako na stanicu greyhoundu.Takze ked potom s podobnymi ludmi cestujete 10 hodin s kravacajucou hubou,rozbitou perou a s takmer vyrazenym zubom a este vas potom caka take prekvapenie v Richmonde a Raleighu,tak to je nic moc.Ked ku mne na WC v Raleighu prisiel akysi zrejme zdrogovany cernoch a nieco mi agresivnym tonom mumlal,tak uz som takmer ani nepotreboval ist dalej na misu co som tu potrebu takmer vykonal predcasne.Ked sme dosli konecne tam kde sme mali byvat,sme sa skoro od stastia znova pos.....A ked sme hovorili tento zazitok ludom,tak mavli rukou a povedali ze je to bezne v Greyhounde.
    publikované: 02.06.2007 00:08:16 | autor: Dano (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Dodatok Danov
    Len asi tolko, nemam dovod ti neverit, ze co si zazil, resp. sa hnevas, ale bolo by snad dobre, keby si vsetky svoje skusenosti vyuzil k tomu, ze by si to vyuzil a pomohol tym, ktori sa tam chuystaju cestovat. Mohol, by si spravit desatoro, lebo dvadsatoro pre turistov-odvazlivcov, ktori sa tam chystaju bud cestovat, resp/. zarobit si. Mozno, ze by ti tiez uverili a boli porzornejsi.
    Ja, by som tiez v Toronte, nesla, do niektorej casti, ani velmi cez den, poviem pravdu. Neznamena, ze by sa mi nieco stalo, alo mohla by som byt prave nz zlom mieste, v nespravny cas.
    No, ale isla som cez den z obchodu po sidlisku Baronka a deti sa hrali v parku s loptou a bol tam aj otec, jedneho z nich. Zrazu, ako kracam, len mi doletel do nohy kamen, bolo to dievca asi 8 rocne. Bez dovodu, chcelo sa jej hodit kamen do mna, v zivote ma nevidela a dospely clovek, ktory tam bol, nepovedal ani slovo. Odpoved ziadna, ak by to bolo do oka, alebo doi hlavy, mohlo to horsie skoncit a to som len isla po verejnom chodniku cez den v Raci.
    Co bude z takych deti, ked budu mat 14 a viac, urcite nic dobre.
    Dobra rada nad zlato- Porad inym, ako sa spravat v cudzine, comu sa vyvarovat, aby nemuseli mat take poznatky, ako Ty,
    To je moj posledny dodatok, uz sa nemienim ozvat, az snad ked cas dovoli, s inym prispevkom.
    publikované: 02.06.2007 18:34:23 | autor: viktoria (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Dodatok Danovi
    len mi odislo - i -- takze prdchadzajuci komentar nie Danov, ale Danovi
    publikované: 02.06.2007 18:41:02 | autor: viktoria (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. USA
    USA krasna krajina... vazne. Ponuka skoro vsetko - nadherne lesy a jazera na severe, subtropicku klimu na Floride a vyprahle planiny rozdelene kanomi s abstraktnymi pieskovcovymi horami na juhozapade, od ktorych je len na skok k perfektnym lyziarskym strediskam v Colorade. A co sa tyka ludi, myslim ze to tu uz bolo rozobrane... netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.
    publikované: 03.06.2007 18:20:39 | autor: contentus1212 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014