(Starý) Račan

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

„Tajne snívam, že aj ja raz stretnem muža, s ktorým prežijem ŽIVOT PLNÝ LÁSKY.“

Nemali to ľahké, no vďaka láske si moji starí rodičia našli k sebe cestu a žijú spolu už 50 rokov.
Predošlý Ďalší
Mám šťastie, že som sa narodila v rodine plnej lásky. Dôkazom toho je život mojich starých rodičov, ktorí vyrastali v skromných podmienkach na vidieku. Aj keď to nemali ľahké, práve vďaka láske si našli k sebe cestu a žijú spolu už päťdesiat rokov. Z rozprávania mojich starých rodičov poznám ich životný príbeh.
 
Spoznali sa veľmi mladí a túžili spolu prežiť život plný lásky. Podmienky však nemali ľahké. Začali spolu bývať v starom domčeku strýka Marcina, v ktorom sa kúrilo drevom v murovaných kachliach a vodu bolo treba nosiť zo studne. Obaja vedeli, že v takýchto podmienkach by bolo ťažké vychovávať deti. Ich túžbou bolo mať vlastný domček.
 
Starý otec ťažko pracoval v kameňolome a peniaze na uskutočnenie ich sna nebolo ľahké získať. Avšak ich vzájomná láska, ktorú k sebe cítili, im nedovolila vzdať sa. Tvrdo pracovali a neskôr začali v susednej dedine stavať vlastný domček. I keď v tom čase potrebovali zimné kabáty, museli sa uskromniť a vydržať v tých starých, lebo úspory boli nutné na stavbu domu.
 
V týchto ťažkých podmienkach sa im narodil prvý syn, s ktorým ešte istý čas žili v starom domčeku. Oni však vedeli, že sa majú veľmi radi a ťažký život ich lásku utužil. V skromných podmienkach začali bývať v novom domčeku, kde sa im narodila dcéra - moja mama. Svoje deti vychovávali s veľkou láskou a bez prepychu a dovoleniek. Času na oddych bolo veľmi málo, ale dokázali sa tešiť z toho, ako im na záhradke rastú stromčeky a pod nimi šantia deti.
 
Starý otec má vždy plný dvor zvieratiek, ktoré nám robia veľkú radosť a tiež šťastie na susedov, s ktorými udržujú dlhoročné priateľstvo. Srdcia mojich starých rodičov boli a stále sú naplnené láskou, ktorú rozdávajú svojim deťom, vnúčatám, ale aj priateľom a zvieratám.
 
Aj teraz, keď sú už na dôchodku, s láskou sa starajú jeden o druhého. A ja pri každej návšteve som naplnená pocitom šťastia a zároveň tajne snívam, že aj ja raz stretnem človeka, s ktorým prežijem život plný lásky.
 
Je veľkým šťastím žiť v rodine, kde sa za prejavy lásky nikto nehanbí, čo vidím aj u mojich rodičov. Som obklopená láskou, prijímam ju, ale snažím sa ju aj dávať. Hlavne svojim rodičom, starým rodičom, kamarátkam, ale aj môjmu psíkovi.
  
 
© Klára Vieriková
14 rokov
ZŠ Tbiliská 4
8.A
 
3. kategória, 5. - 9. ročník
2. miesto
 
 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na obsah tohto blogu nadväzuje portál
 

 
13. ročník 2008 - 2009
 
 

Račiansky jahodový kvet | stály odkaz

Komentáre

  1. Račan,
    pekné príbehy vyhrali na tej súťaži. Aj táto , kde sa za prejavy lásky nikto nehanbí, budú s Klárikou žiť i v jej budúcej rodine
    publikované: 15.06.2009 18:18:34 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. keď toto napíše dcéra o rodičoch
    a starých rodičoch je to úžasné, láska v rodine je dnes veľmi potrebná, krásne rozprávanie.
    publikované: 16.06.2009 15:35:49 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Život
    Já to říkám pořád že život píše nejlepší příběhy, Taky jsme jako malý děti vyrůstali na vesnici kde bylo pár děti s kterýma jsme si hrály. Kde byl jeden malý krám kde měli nějaké to základní jídlo a to bylo vše. A až jsem začal pracovat tak jsme šli bydlet do Kolína, a nakonec jsme skončili v Hradci Králové bydlení jsme si našli tedy tady https://www.eurobydleni.cz/reality/hradec-kralove/ a už doufáme s rodinou že tu vydržíme napořád.
    publikované: 03.02.2022 09:22:21 | autor: Hanka87 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014